Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Swebowl


ETBF Level 1

(2019-10-18 07:42)
Den 7-10 november planeras en ETBF Level 1-kurs i Boden.
 
I nya BITS 2.0 är det nu möjligt för hallar och föreningar att använda direktrapportering av matchresultat, hallar med scoring
 
När BK Astoria B mötte Kungälvs BK B för ett par helger sedan blev Lena Johansson stolt över bowlingens bredd och tillgänglighet. - Det är det bästa med vår sport, att den är tillgänglig för alla, hela livet, säger hon.
 
Sugen på att studera på ett bowlinggymnasium? Kolla in vilka gymnasier som finns.
 
Med en tävling kvar på EBT står det klart att Anna Andersson från Spader Dam har tagit hem Europatourrankingen för 2019. - Jag har länge känt att jag haft en högre växel, säger hon.
 
Häften av spelarna kommer från Gävle KK, hälften från Sandviken AIK. Hälften av hemmamatcherna spelar de i Gävle, hälften i Sandviken. Det nya damlaget Gävle KK / Sandviken AIK B är unikt. - Det har varit väldigt bra stämning, säger Maria Arnöman.
 

Utbildningskonferens

(2019-10-14 14:14)
Alla SDF:s utbildningsansvariga bjuds in till en utbildningskonferens den 9 november!
 
Anders Nilsson, BS Bockarna, vann Seniorernas Tour stop 2 i Skövde. Det var hans första seger på touren efter två fjärdeplacering. - Men den här gången var jag mer optimistisk än tidigare inför den avslutande karusellen, förklarar en glad vinnare.
 
I en otroligt jämn final av Norwegian Open stod Team Alingsås James Blomgren som vinnare efter 285 i slutserien. Mycket svensk i toppen, Martin Larsen trea och Kim Bolleby fyra.
 
Martin Larsen är tillbaka på tävlingsbanan igen, efter den vådliga olyckan i USA. I Norwegian Open slog han fina 1447 och ligger när detta skrivs trea i kvalet.
 
Efter årsmötet i helgen meddelade generalsekreterare Lena Sulkanen styrelsen att hon slutar efter tretton år på posten. - Det handlar mycket om att jag vill ha kraft kvar att göra någonting nytt, säger hon.
 

Två åter i Team Sweden

(2019-10-09 13:00)
Efter helgens landslagsläger i Malmö valde förbundskapten Patrick Backe att ta ut ytterligare två herrar till sitt Team Sweden: Karl Wahlgren, IS Göta och James Blomgren, Team Alingsås. - Jag är inte med för att se och lära, säger James Blomgren.
 

Rutinerat och ungt till NM

(2019-10-08 13:00)
När förbundskapten Robert Andersson idag tog ut sitt lag till Nordiska Mästerskapen för U-23-spelare var det rutinerade pojkar och unga, lovande, flickor som kom med. - Det är mästerskapsträning, säger Robert Andersson.
 
Team Pergamons vänsterlirare Kim Bolleby blev igår tvåa på Europatourtävlingen Brunswick Open i Frankrike. I finalen förlorade 30-åringen mot danske Mikkel Sörensen. - Jag höll på att ta igen, säger Kim Bolleby.
 

SDF-konferensen

(2019-10-07 13:10)
Dagen innan Svenska Bowlingförbundets årsmöte ägnas åt distriktskonferensen. Den fråga som skapade flest känslor var damfrågan. - Ni slår oss på fingrarna gång på gång, sa Jeanette Larsson från Värmland.
 

Postadress:
KS Edsbowlarna - Bowling
Box 44
66821 Ed

Kontakt:
Tel: 053461065
E-post: ksedsbowlarna@gmail.com

Se all info