Hoppa till sidans innehåll

A-laget fortfarande obesegrade!!

09 OKT 2010 21:01
Vi spelade 2 matcher i Borås bowlingcafé under lördags-förmiddagen. Åter igen vänder vi underläge till vinst och oavgjort. Vi vägrar helt enkelt att förlora!
  • Skapad: 09 OKT 2010 21:01

Det är alltid lika härligt att stiga upp 05.00 på en lördagsmorgon för att spela bowling. Ja, går det så här bra så är det helt klart värt det!

 

 Trots att Eds Marknad var under lördagen, så hade vi endast en ordinarie spelare borta från både A och F-laget. Det kan ju bara betyda en sak, att vi prioriterar helt rätt för att kunna avancera i divisionerna. Detta är anmärkningsvärt eftersom det alltid har varit svårt att få tag i folk under denna helg, speciellt om det är bortamatch. Lagets gamla rävar blev mycket positivt överaskade.

 

IFK Borås F var våra första motståndare.

Vi hittar inte så mycket bra spel i första serien och förlorar med 4-1 utan större protester. Bara Ola/Katarina tar poäng.

Vet inte om det bara är jag men det känns så tryggt att veta att vi kan ligga i underläge och så enkelt arbeta oss in i matcherna, och få ett övertag.  Det kan inte vara lätt att möta oss...

Vi vinner den andra och tredje serien med 4-1, så efter efter 3 serier står det 9-6 till oss. En helt annan matchbild kan man säga.

 

 Resultatmässigt så var det ingen större skillnad mellan serierna i vårt lag. Höll en nivå strax över 1500. Freddie/Simon vinner en av sina serier med 2 poäng. Och Anders/Lunde med 4 poäng, så åter igen har vi flyt (läs:skicklighet) att få med oss de tajta borden.

 

9-6 är egentligen ett ganska lurigt läge, det ser ut som en klar ledning, men man måste fortfarande vinna två bord för att kunna vinna matchen.

Två av våra par är mer eller mindre chanslösa och förlorar stort i sista serien. Men Freddie/Simon lyckas ta en klar seger, och Richard/Björn vinner med minsta möjliga marginal, 1 poäng!! 

Mycket jubel självklart eftersom det hängde på det sista slaget. 

Sista serien slutar 3-2 till IFK Borås, vilket ger slutresultatet 11-9 till oss. Kägelpoängen förlorade vi med dryga 120 poäng. Men det gäller att vinna banpoängen!

 

Bäst individuellt blev Björn med på 853, Simon 804 . 

 

  

 Men ingen som helst vila startar den andra matchen mot IK Ymer, och vi börjar okoncentrerat och förlorar med 5-0. Vi var så glada över vinsten och utan någon tid att ladda om för nästa fight så blev det svårt. När en av våra spelare dessutom råkade ut för ett missöde med sitt material så försvann gnistan en hel del.

 

Men i andra serien kom vi fram till att vi hade en till match att vinna. Vi tar 3-2. 7-3 efter två serier. Ett underläge vi varit med om förr och tagit igen. 

 

 Utan någon större beskrivning så slutar de två sista serierna slutar 4-1 och 3-2 till oss. Matchen slutar 10-10. Ett oavgjort resultat borta är mycket bra, lägg dessutom till en vinst så förstår man att det var en glad buss som åkte hem.

 

 

Bäst individuellt blev Björn med 937, Katarina 847 och Lunde 815.

 

Det är en hes skribent som säger tack för denna dag och skålar med ett glas mjölk!

 

 

Matchfakta mot IFK Borås F

 

Matchfakta mot IK Ymer

 

Skribent: Björn Lindqvist

Postadress:
KS Edsbowlarna - Bowling
Kenneths Färglager AB, Jordbrovägen 14
66832 Ed

Kontakt:
Tel: 053461065
E-post: ksedsbowlarna@gmail....

Se all info