Hoppa till sidans innehåll

En oavgjord på bortasväng (eller?)

16 SEP 2012 10:13
I skrivandets stund så vet vi faktiskt inte hur det har gått. Vi trodde att vi spelat lika mot Kinna BK. Vi undrade varför de inte kunde rapportera in rätt resultat, och svaret fick vi senare under kvällen på Swebowl
  • Uppdaterad: 16 SEP 2012 12:55

Denna förvirring beror på att hemmalagets Lars Flack inte var registrerad i BITS, vilket resulterar i att han inte är berättigad att spela match. Vad som orsakat detta misstag vet vi inte, men det är nu upp till seriekommitén att avgöra om matchen blir oavgjord eller vinst för oss.

Länk till Swebowl

 

Hur som helst, till matchreferatet:

 

Vår första bortasväng i allsvenskan, i jakt på vår första poäng efter hemmaförlusten förra veckan. Vi skulle först möta Kinna BK och sedan Team Gothia BC.

 

På förhand trodde vi att vår bästa chans skulle bli mot nykomlingarna Kinna, Gothia som börjat säsongen utan förlust och som är kända att vara starka på hemmaplan. 

 

I Kinna är det jämnt i den första serien, och det blir 3-2 till hemmalaget. Simon/Pumba förlorar knappt sin serie på 450 p. Totalen förlorar vi också med lite, vi känner att det finns mycket mer att hämta.

Men i det andra serien så händer det inte så mycket, vi förlorar med nästan 150 poäng, bara Lunde/Stisse tar poäng. 7-3 efter 2 serier.

 

Men i tredje rycker vi upp och spelar riktigt bra. Det ser länge ut som att vi kan ta 4-1. Men i sista rutan skiter det sig, Lunde/Stisse tappar sitt bord knappt, och totalen förlorar vi med 10 poäng. Då blir det istället 3-2 till Kinna, nu står det 10-5 istället för 8-7 som det kunde blivit. Ett helt avgörande läge i matchen.

 

Vi ger gärnet i sista serien, allt för att kunna få ett oavgjort resultat. Och mycket riktigt blir det så, vi vinner med över 150 poäng och tar alla bord. En klar 5-0 och matchen slutar 10-10.

 

En vinst här hade inte alls varit orättvist, men oavgjort var efter omständigheterna bra, vi gör en mycket bra sista serie och det räddar allt.

 

Vi beger oss till Lundby bowling, där Richard hade gjort en mycket god lasagne till oss! Richard spelade för oss i några säsonger och gick till Gothia förra året.

 

Det fanns tyvärr inte så mycket strike i den goda lasagnen, vi hade egentligen inte någon chans alls.

Gothia vinner första serien med 5-0, och vi får en ordentlig uppförsbacke. Slutresultatet skrivs till 12-8, med det är tack vare att vi vinner sista serien med 4-1. Matchen var redan avgjord efter 3 serier.

 

För att summera bortasvängen lite så är det för många som inte kommer upp i normal standard. Ska vi kunna hävda oss i allsvenskan så måste vi spela bättre. Det räcker inte med att några gör det bra, alla måste vara med.

 

Nästa vecka är det hemmamatch mot Olofströms BS, och då vill jag skriva om en seger för en gångs skull!

 

Matchfakta mot Kinna BK

Matchfakta mot Team Gothia BC

Skribent: Björn Lindqvist

Postadress:
KS Edsbowlarna - Bowling
Kenneths Färglager AB, Jordbrovägen 14
66832 Ed

Kontakt:
Tel: 053461065
E-post: ksedsbowlarna@gmail....

Se all info