Hoppa till sidans innehåll

En vinst och en oavgjord för A-laget!

11 SEP 2010 20:30
Två bortamatcher stod på schemat. Det blev vinst i första matchen efter en makalös vändning och otroligt nära vinst även i den andra matchen. Bara 1 poäng skiljde. Utöver denna dramatik fick spelare och publik fick även bevittna en 300 serie!
  • Uppdaterad: 12 OKT 2010 16:37

Den första matchen var som sagt mot Vänersborgslaget BK Skrufscha, som vi vet är svårslagna hemma.
Den första serien börjar lite skakigt för vår del och vi hittar inte alls något bra spel. Blygsamma 1405 och förlust med 4-1 var inte något att skryta med. Anders och Lunde tar en poäng med bra spel.
Andra serien höjer vi oss, men tyvärr gör även hemmalaget det. Katarina och Ola spelar mycket bra och gör 457 poäng ihop och vinner sitt bord. Simon får en chans att avgöra, han sätter den första striken men på det andra slaget står 7ans kägla och gungar. Så vi tar endast en poäng även i den andra serien.
Med 8-2 i underläge efter 2 serier känns det naturligtvis tungt, men vi spelade mycket bättre nu och hade verkligen inte gett upp hoppet.

I det tredje serien händer något med Skrufscha, kanske slappnar de av efter en så stor ledning, de spelar mindre bra samtidigt som vi ångar på i samma stil som i den andra serien. Vi är ytterst nära att ta hem full pott, men Katarina och Ola förlorar sin serie med 3 poäng. Så det blev "bara" 4-1. Nu stod det 9-6 och vi kände att vi verkligen var på gång.

Alla hämningar verkar nu släppa hos oss samtidigt som motståndarna verkar lite tagna av stunden, vi visar att vi verkligen vill vinna denna match!
Med bra spel på alla håll och med den lagsammanhållning som visar sig kan det inte gå annat än bra.
Lunde får avgöra matchen i slutrutan när de övriga redan vunnit sina bord med god marginal. 

Detta var mycket starkt gjort när vi låg under med 8-2. Mycket glada miner hos oss och naturligtvis mindre glada miner hos motståndarna som mer eller mindre hade matchen.
Jämnheten i laget är en stor bidragande orsak till att vi vinner, de sju främsta ligger alla mellan 771-806.
Med stort självförtroende och god stämning i bussen beger vi oss till Trollhättan...


Motståndarna är Trollhättan Dolhins. Vi visste på förhand att denna hall skulle bjuda på lite högre slagningar.
Första serien blir lite av en repris ifrån den första matchen. Fast denna gång tar vi ingen poäng, hemmalaget vinner med 5-0.

Efter lite taktiksnack om hur man skulle attackera denna banprofil ökade resultatnivån. Inte minst för Linky som satte en 300 serie! Enligt uppgift ska denna ha filmats och kommer läggas upp på hemsidan för den som är nyfiken.

Hemmalaget ledde med 7-3 efter två serier, men vi kände ingen oro för det eftersom vi precis vunnit en match som vi legat under stort. Så det var bara att köra på.

Många strikeföljder uppenbarar sig bland våra spelare, de hade ju trots allt sett att det inte var så svårt serien innan. Katarina slår 268, Richard 252, vi vinner serien med 4-1 efter slagningen 1786. Ställning efter 3 serier 8-7.

Tankarna vänder sig naturligtvis till den tidigare matchen, så vi är mycket positivt inställda i laget. Det här har vi klarat av förut!
Det blir en riktigt intensiv och skrikig sista serie. Strike-maskinerna Melon och Linky gör 265 och 266 och vinner sin serie stort. Richard och Simon vinner också stort med 235 och 227.
Anders och Lunde fick avgörandet i deras händer. Lunde som avslutar går upp och sätter 7 / vilket innebär att om motståndarna strikar ut så vinner de bordet med en ynka poäng, och får oavgjort. Mycket starkt utav inhopparen Bosse Elefant att sätta dem under press.

Matchen slutar alltså 10-10.
Precis när matchen var färdig var det surt för det kändes som om vi kunde vunnit. Men totalt sett en mycket fin laginsats denna dag och det ska alla ha cred för. 3 poäng på denna bortasväng är mycket bra.

Vi slår totalt 6827 i den andra matchen och det imponerar.

Nu leder vi serien efter de 3 inledande matcherna, nästa vecka är det hemma mot Marbodals BS.

Matchfakta mot Skrufscha

Matchfakta mot Dolphins

En liten film på 300-serien:

Postadress:
KS Edsbowlarna - Bowling
Kenneths Färglager AB, Jordbrovägen 14
66832 Ed

Kontakt:
Tel: 053461065
E-post: ksedsbowlarna@gmail....

Se all info