Hoppa till sidans innehåll

Förlust i premiären

10 SEP 2012 10:32
Allsvensk premiär, förväntansfull publik, och en hel del nerver med i bilden gjorde att vi inte presterade på topp och det blev förlust med 12-8.
  • Skapad: 10 SEP 2012 10:32

Väntan har varit lång, ända sen vi vann kvalmatchen i Lidköping i våras har vi längtat efter att få komma igång och spela. Så det är självklart att denna match blev något extra, Edsbowlarna som aldrig tidigare spelat i en högre division. Även fast många i laget har erfarenhet från spel i såväl allsvenska som elitserie så blir det speciellt.

 

Kulladals farmarlag hade med sig några spelare som spelar i deras A-lag i elitserien, och det gjorde såklart att de fick en spets i laget.

 

Alla serier är relativt jämna och det är hela tiden kamp om banpoängen, men vi saknar det där lilla extra i slutrutorna. Vi ger bort poäng alldeles för lätt. Samtidigt som våra motståndare gör det som gör det bättre. Efter halva matchen står det 4-6. Knappt underläge och matchen är helt öppen.

 

Stisse som byttes in efter första serien gör en kanonprestation till publiken stora förtjusning! Han börjar med 266 och sedan 258!

 

Trots detta förlorar vi den tredje serien med 4-1, och underläge 10-5. Vi gör allt för att försöka få oavgjort i den sista serien men faller tyvärr i sista rutorna.

 

Lunde och Katarina spelar strålande och gör 905 resp 900. Stisse fick ihop fina 722 på sina 3 serier. Men det var också de enda som gjorde det riktigt bra.

 

Många spelare i laget presterar under deras förmåga, annars hade matchen slutat annorlunda. Vi slår 6625 vilket i sig inte är ett dåligt resultat, men nu när vi kommit upp i allsvenskan krävs det mer om man ska kunna vinna hemma.

 

Hur som helst, detta var premiären och nu är den avklarad, nästa helg är det dubbelt borta mot Kinna och Gothia. Vi siktar på att få med oss poäng från den svängen.

 

Tack all publik som stöttade oss under matchen!

Ni betyder mycket! Hoppas att detta kan bli en tradition som håller i sig.

 

Matchfakta

Skribent: Björn Lindqvist

Postadress:
KS Edsbowlarna - Bowling
Kenneths Färglager AB, Jordbrovägen 14
66832 Ed

Kontakt:
Tel: 053461065
E-post: ksedsbowlarna@gmail....

Se all info