Hoppa till sidans innehåll

Vinst i seriepremiären!

04 SEP 2010 18:51
Det blev seger i den första matchen mot BK Oden med 12-8. Ingen till siffrorna en välspelad match men det är vinst som räknas.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2010 13:13

Inför denna säsongen bestämde vi oss för att lägga en ny oljeprofil. En som är lite tuffare och kräver större noggrannhet än tidigare. Den upplevs som lätt om man håller rätt tempo och linje, annars upplevs den som mindre enkel.

I den första serien började BK Oden starkt och många bord kom i tidigt underläge. Anders/Lunde höll emot bra och släppte aldrig sin ledning. Men vartefter serien gick så knappade vi in och kunde vinna 3 bord med lite marginal. Totalen vann vi med ynka 7 poäng vilket visade hur jämnt det var. 4-1 var skönt att få med sig.

Resultatnivån sjönk i den andra serien och båda lagen började ställa svåra uppställningar. Det var spännande ända in i sista rutan. 3-2 till oss.
br Ställningen 7-3 efter 2 serier kändes som en bra ledning när matchen varit så jämn. Den tredje serien slutade också 3-2 där Katarina avslutar med viktiga strike i slutrutan. 10-5 efter 3 serier.

Paren Melon/Linky och Anders/Lunde börjar sista serien starkt och skaffar sig en betryggande ledning som får motståndarna att bli lite avslagna. De nämnda tar sina banpoäng, men de andra banparen förlorar sina banpoäng med mer så den sista totalen tar Oden. 2-3 och slutresultatet 12-8.

Kägelpoängen blir 6175-6126. Ingen total vanns med mer än 29 poäng. Det säger en del om hur jämnt det var. Vi hade en lite vassare topp. Melon är matchbäst på 863 tätt följd av Lunde 860 och Linky 848. Bäst i Oden var Mats Wahlström med 849.

En härlig vinst som sagt, och jag tror resultaten hemma kommer att bli högre framöver. En del premiärnerver visade sig och hämmade resultatnivån.

Nästa helg är det dubbelt borta mot Trollhättan Dolphins och BK Skrufcha i Vänersborg.

Matchfakta
Skribent: Björn Lindqvist

Postadress:
KS Edsbowlarna - Bowling
Kenneths Färglager AB, Jordbrovägen 14
66832 Ed

Kontakt:
Tel: 053461065
E-post: ksedsbowlarna@gmail....

Se all info